Harmoni Inspirasjonsdag- Eksteriør


I forrige uke var det en ny runde med "Inspirasjonsdag" i regi av Harmoni maling. Denne gangen var det fokus på eksteriørproduktene, da sesongen er rett rundt hjørnet (og noen steder allerede begynt!) Denne gangen hadde vi fokus på å få prøvd produktene, men i tillegg få mange gode salgsargumenter. Kunnskap = god service!! For flere av deltakerne var det en del repetisjon, mens andre deltakere var ganske nye i kjeden og kunne lite fra før. Det var nok uansett godt for alle å få litt repetisjon og en oppfriskning rett før sesongen starter!


Per Egil og Håvard fra Gjøco gikk nøye gjennom alle eksteriørproduktene...



...og viste oss hvordan man bruker produktene og tilhørende verktøy!


OGSÅ GIKK VI UT:


På med malerdressen, folkens!




Noen lurte på om det var kripos som var i bakgården på Hvam... De har kanskje sett for mye på CSI?



OBS! Nymalt



 Håvard veiledet alle deltakerne og kom med gode tips



Et av tipsene var f.eks når man skal male vindu med kitt: mal noen millimeter ut på vindusglasset, og bruk heller en skrape etterpå til å fjerne malingen igjen. Bruk gjerne en bred sparkel til denne jobben; legg den inntil kitten, og så skraper du med en skarp skrape. Da blir det liggene ca 1 mm igjen på glasset, og du får en strøken finish!


Vi lærte også om begrepet "tiksotrop", som faktisk er en stor fordel med flere typer eksteriørmaling, men som ofte er misforstått.

Her er en kjapp forklaring på begrepet "Tiksotrop": All beis er normalt veldig tyntflytende når fargen er tilsatt og beisen ristet godt sammen. Velger du en tiksotrop beis betyr det at beisen er tilsatt et stoff som gjør at konsistensen blir mer gelèaktig omtrent et døgn etter at den er ristet sammen. Dette gjør at det er mye enklere og mindre grisete å påføre beisen, du får mindre svinn og jobben blir hyggeligere. Så fort den kommer på veggen, blir den tynnflytende og lett å jobbe med igjen! Problemet er at mange kunder tror at den ikke skal være slik, så de rører opp malingen godt før de setter igang med å male. Da er det veldig viktig at dere nevner dette for kunden, slik at de er klar over at dette er meningen, og kun tilsatt slik at malerjobben skal bli enklere.

Brekkeguiden og Folksamtesten har vi lagt ut på MAXBOnett

Ingen kommentarer: